2013. január 14., hétfő

Orange curd (angol narancskrém)


Hozzávalók:
2 közepes narancs
15 dkg cukor
5,5 dkg vaj
3 tojás

Elkészítés:
A narancsok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a vaj és a cukor elolvad. Ezt elvileg gőz felett kellene csinálni, én csak simán melegítettem a tűzhelyen. Félretesszük hűlni.
Ha kihűlt, kézi habverővel belekeverjük a tojásokat. Kis lángon elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik (kb 12-15 perc).
Kb. 1 hétig eláll a hűtőben.
Lehet bonbon- vagy keksztöltelék, süteményhez öntet vagy csak úgy magában is gyorsan elfogy :)




Forrás: http://www.csakapuffin.hu/2010/03/orange-curd.html

1 megjegyzés:

  1. De jó, most egy páran úgy látom egyszerre gondolkodtunk!:)) Vagy a tél gyümölcse,alias narancs lehetőségeit feszegetjük!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...