2012. május 3., csütörtök

Vajkaramella diós tojáshabbal


A SAD - Süss! Alkoss! Díszíts! 5. fordulóján a téma a karamell. Utolsó utáni pillanatban sikerült elkészíteni és jelentkezni a játékra ezzel a vajkaramellával.

Hozzávalók:
55 g vaj/margarin
215 g barnacukor (nádcukor)
1 tojás
70 g liszt
fél tk só
kis vanília
kis fahéj
a tetejére:
1 tojásfehérje
1/8 tk só
1 ek golden syrup (nálam méz)
100 g porcukor
55 g dió durvára vágva

Elkészítés:
A vajat és a cukrot kis lángon felforraljuk, aztán rögtön le is vesszük a tűzről, megvárjuk, míg kihűl.
Egy 18x23-as tepsit kibébelünk sütőpapírral és 180 °C-ra előmelegítem a sütőt.
A kihűlt masszához hozzákeverem a tojássárgát, majd a lisztet és a fahéjat. Itt egy kicsit megijedtem, mert kissé darabos volt a kihűlt masszám, de sütéskor szépen feloldódtak a darabok és egyenletes lett a végeredmény. A masszát beleterítjük a tepsibe.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni sóval, amikor már majdnem kész, beletesszük a pocukrot és a golden syrupot (mézet) és azzal verjük fényes tömör habbá. Ezután beleforgatjuk a diót.
Ezt ráterítjük a karamellre.
30 percig sütjük.

Konyhalál Facebook oldal, ahol a saját blogbejegyzéseken kívül szoktam hozni érdekes, inspiráló, vicces képeket, dolgokat: itt :)




Forrás: http://www.sajtkukac.hu/?p=118

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy részt vettél a játékban!
    Nagyon hívogató nassolni való! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomnak néz ki ez a kombináció!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó recept, és szép a kép!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :)
    Ha leesik a vércukorszintetek, ez tutira segít! :P

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...